Elke maand wordt een actuele stelling voorgelegd aan het ‘Panel van 1.000 Hilversummers’. Het panel waarmee PvdA Hilversum haar inwoners een stem wil geven in de lokale politiek. Ook deze maand zijn wij weer erg benieuwd naar uw mening.

Hilversum gaat op slot

De komende zomerweken is Hilversum één grote verkeerschaos. Zowel de Johannes Geradtsweg, de Larenseweg naar de A1, de weg over Anna’s Hoeve en de Vaartweg in het centrum worden afgesloten. Dit betekent dat Hilversummers in Oost, Noord en het Centrum bijna hun wijken en buurten niet uit kunnen of met grote omleidingen te maken krijgen.

Stelling

Dit brengt ons bij de stelling van deze maand:

Is dit nu de beste manier om werkzaamheden te plannen?

In de zomer zal er minder werkverkeer zijn vanwege de vakanties. Moet je daarom alles maar tegelijk doen? Of is dit een te groot ongemak voor Hilversummers en bezoekers? En is dit niet oneerlijk voor de wegwerkers? Zij krijgen in de zomer ineens een enorme piekbelasting.

Doe ook mee aan de discussie!

Klik op de stelling om uw stem uit te brengen. U kunt stemmen t/m 1 juli.

13 Comments, RSS

 • Gerard Peet

  says on:
  27 juni 2015 at 22:42

  De gemeente heeft heel goed uitgelegd waarom het ditmaal door een samenloop van omstandigheden niet anders kan. Even doorbijten en daarmee is dan voorkomen dat een hoop extra geld nodeloos wordt weggesmeten.

 • Patrick Weening

  says on:
  28 juni 2015 at 07:36

  @Gerard Peet Tamelijk kortzichtig. Nu wordt er veel geld weggesmeten door de overvolle verstopte wegen die de toegang en de uitgang van Hilversum blokkeren. Ontkennen dat dat geen geld kost, nog afgezien van de mateloze irritatie die juist in het verkeer gevaarlijke situaties kan oproepen getuigt zowel van een ongekende naïviteit als ook een totaal gebrek aan vermogen om het totaalplaatje te zien.
  Vooralsnog moet er behoorlijk worden gecommuniceerd. Niet alleen de overheden onderling (Rijkswaterstaat versus gemeente), want dat lijkt in dit geval zelfs helemaal te ontbreken, maar ook onze eigen diensten zouden zich beter moeten beraden op alternatieve mogelijkheden om de doorstroom van verkeer in ieder geval gedeeltelijk te kunnen handhaven.
  Ja, dat betekent dat je het werk moet opknippen en niet gewoon met de botte bijl moet gaan hakken. Maar het wordt er in ieder geval een stuk veiliger door.

 • Hanny de Zwager

  says on:
  28 juni 2015 at 08:25

  Planning……..een vak op zich! Hilversum op de meest belangrijke verkeersaders tegelijk afsluiten is te gek. Anders doen? Ja maar dat is dan duurder!!! Dit is geen excuus……een betere planning is belangrijk. Even blij stilstaan wat voor kosten dit met zich meebrengt bij de autorijders !

  Succes in de toekomst!

 • J.v.d.Heide

  says on:
  28 juni 2015 at 08:37

  ik vind het van de zotto dat men niet nadenkt ,wat betekend dat voor de vacantie mensen die hilversum willen aandoen ,we zijn toch een mediastad volgens de burgemeester en hij wilde Hilversum nog beter op de kaart zetten toen hij aantrad.
  Nog los van het fijt wat denkt men van de bezordiensten die vele kilometers moeten om rijden om op de plaats van bestemming te komen.
  Als men dan toch willen verbeteren dan gewoon dag en nacht door gaan, geeft wat overlast maar dan is dat toch beter dan al die ergernissen .
  Maar ik begrijp nog steeds niet dat er geen beteren communicatie is geweest met rijkswaterstaat of zitten er een paar mensen achter een bureau die niet uit Hilversum komen en zijn dan ook op vakantie lekker makkelijk.
  Ik begrijp best wel dat er wat verbetert moet worden maar niet op deze manier.

 • Monique Born

  says on:
  28 juni 2015 at 09:25

  Er wordt al jaren gesproken over beter communiceren!!! Dit is vanachter je bureau besluiten nemen, zonder overleg met ……… Hilversum, MEDIASTAD, Hoe kom je er???
  Je wilt graag bezoekers ontvangen, nou, dit is geen ontvangst.
  Dan kan je de stad beter afsluiten , iedereen betaald op vakantie sturen en dan aan het werk.
  Is werkzaamheden beter spreiden altijd duurder??? Volgens mij is planning en communicatie een eerste stap bij wat voor werkzaamheden dan ook. Verplaats je in de omwonenden en bezoekers.
  Als je empatisch vermogen hebt, zou je dit nooit zo geplant hebben!

 • Annie Schalkwijk

  says on:
  28 juni 2015 at 12:06

  Als we ons wat minder opgefokt kunnen gedragen en kunnen accepteren dat we 15 minuten later thuis zijn is er niets aan de hand. Rustig mediteren i.p.v. stressen in de stilstaande auto.

 • Scheulderman

  says on:
  28 juni 2015 at 14:14

  Annie, helemaal met je eens. Doe zoals Schotten dat doen, neem je tijd en als het fout gaat zeg dan ‘sorry’ en wacht tot je verder kunt. Bijna alle oponthoud blijkt uiteindelijk om 10 tot 15 minuten verschil te gaan.

 • Erwin

  says on:
  28 juni 2015 at 14:33

  Ik vind Het in en in triest, wat waardeloze planning zeg!

  Ik woon in oost en moet komende tijd richting Amsterdam…….

  Moet je eens kijken hoe ik om moet rijden en nu de mincelerstr is af geloten
  ,gaat de weg naar Bussum ook dichtslibben….

  Schande gemeente Hilversum!!!

  • Barry

   says on:
   1 juli 2015 at 07:45

   Beste Erwin,

   Overweeg eens de trein. In zomermaanden ook nog eens met 40% korting!

 • Leo Meijer

  says on:
  28 juni 2015 at 19:50

  Allemachtig, jullie generen je ook helemaal niet meer. “Verkeerschaos” “Hilversum op slot” bewoners kunnen hun ” wijken niet meer in” …. de objectiviteit in de vraagstelling is niet eens ver te zoeken maar zelfs geheel afwezig! Om met Anja Meulenbelt te spreken, jullie zijn “de schaamte voorbij”. Oppositie zeker? Als het op deze manier gaat moet dat maar even zo blijven!

 • Nico

  says on:
  29 juni 2015 at 08:34

  Liever tijdens de schoolvakanties alles in één keer dan gedurende de rest van het jaar geconfronteerd te moeten worden met dan weer afgesloten wegen hier, dan weer daar.
  M.i.is over de planning heel goed nagedacht.

 • Paul Eykenduyn

  says on:
  29 juni 2015 at 09:45

  Dat de gemeente deze zomer uitkiest voor tal van wegwerkzaamheden tegelijk is m.i. weliswaar lastig voor de weggebruiker en aanliggende bedrijven en woonhuizen, maar een goede oplossing:
  – er is minder verkeersaanbod in de vakantieperiode
  – het blijkt goedkoper
  – na de zomer zijn we in 1x van deze narigheid af.

  En wellicht het grootste ongedachte voordeel: Bij terugkomst van vakantie kun je je weer oprecht verheugen in de geweldige staat van ons wegennet: geen zand, geen kuilen, alles werkt en is opgeruimd. Prima aanpak Hilversum!

 • Jan Paul van Hemert

  says on:
  2 juli 2015 at 17:52

  Wat een reacties allemaal.
  Realiseer je dat je het nooit goed doen als organisatie.
  Elke Burger of bezoeker krijg je nooit tevreden en als je dan toch moet kiezen in overlast dan liever kort maar hevig dan gespreid en veel meer geld kwijt aan tijdelijke voorzieningen.
  Daarnaast ben ik ook van mening dat de gemeente goed communiceert, dat is in het verleden veel slechter geweest. Er staan borden dat over nog X dagen de weg dichtgaat er zijn in de buurt huis aan huis brieven bezorgt en het heeft ongetwijfeld in de krant gestaan.
  Ik woon in oost en ga er dadelijk last van hebben, als ik naar de Nijhof te Baarn wil moet ik een heel eind omrijden zowat via Soest, Als ik via de A1 naar Amsterdam wil moet ik ook zowat via Soest. Belachelijk of wil ik een extra tijdelijke weg voor een 8 weken en accepteer daarmee dat dadelijk de gemeentelijke lasten weer omhoog gaan ….Want links om of rechtsom we betalen het toch zelf allemaal.
  Het is de taak van een gemeente om goed na te denken ove rbesteding van gemeentelijke gelden,
  Nou kom maar op met de reacties…