Elke maand wordt een actuele stelling voorgelegd aan het ‘Panel van 1.000 Hilversummers’. Het panel waarmee PvdA Hilversum haar inwoners een stem wil geven in de lokale politiek. Ook deze maand zijn wij weer erg benieuwd naar uw mening.

Hilversum krijgt een nieuwe McDonalds

Afgelopen dinsdag werd er een presentatie gegeven op de boogde plek, de Vreelandseweg 42-46. Er zijn al vergevorderde plannen en de verwachting is dat er in de loop van volgend jaar een vergunningsaanvraag wordt ingediend.

Stelling

Dit brengt ons bij de stelling van deze maand:

Voor en tegenargumenten zijn er genoeg

Het grote blauwe pand wat nu op deze locatie staat is al jaren leeg. Met de komst van een McDonalds wordt er eindelijk weer invulling gegeven aan deze plek. Dit breng ook banen met zich mee. Zo’n 100 parttime banen worden gecreëerd. Daarentegen zal er ook meer verkeer komen. Het gaat al gauw om enkele honderden auto’s per dag. Met name voor bewoners langs de Diependaalselaan vervelend. Zij ondervinden al jaren hinder van de hoge verkeersdruk. Ook overlast en zwerfafval kunnen redenen zijn om niet zo blij te zijn met de komst van een grote McDonalds.

Doe ook mee aan de discussie!

Wij zijn erg benieuwd naar uw mening. Is de McDonalds een aanwinst of niet? Klik op de stelling om uw stem uit te brengen. U kunt stemmen t/m 2 oktober.

19 Comments, RSS

 • Van Dijk

  says on:
  28 september 2015 at 04:21

  Momenteel staat het iedere dag rond het spitsuur al helemaal vast richting de n201. Als hier ook nog extra verkeer voor de Mc Donalds aan wordt toegevoegd is er geen doorkomen meer aan.

 • Bijlsma

  says on:
  28 september 2015 at 07:15

  Wat ik me afvraag is het volgende; er waren de laatste tijd berichten in de media dat het niet zo heel goed gaat met de keten McDonalds. Wat is de kans dat als er een McDonalds op de vreelandseweg komt deze binnen afzienbare tijd weg is?

  • Durk

   says on:
   28 september 2015 at 08:44

   Interessante opmerking. Het pand is van een vastgoedeigenaar die het aan McDonalds gaat verhuren. Het lijkt me dat het voor weinig anders geschikt is als het leeg komt te staan.

 • Paul

  says on:
  28 september 2015 at 08:11

  Eindelijk een kans om dat lelijke gebouw weg te krijgen en een doorzicht te maken naar het water. Dus liever geen McDonalds maar een mooi uitzicht.

  • Dayana

   says on:
   3 mei 2016 at 08:32

   You’ve really helped me unnarstedd the issues. Thanks.

 • Leo Meijer

  says on:
  28 september 2015 at 08:41

  Natuurlijk moet er géén vreetschuur komen aan de Vreelandseweg. De rotonde nog meer belasten met een drukke afslag is waanzin. Het verkeer kan nu al nauwelijks verwerkt worden ondanks de, overigens geslaagde, aanpassing.
  Als je vanaf de 201 nu Hilversum binnenkomt zie je in iedergeval nog een stukje groen. Straks zou dat die walgelijke M zijn die van verre zichtbaar moet zijn. Leuk binnenkomen! Niet doen dus.

 • Kim

  says on:
  28 september 2015 at 09:20

  Nee natuurlijk niet, die weg en rotonde zijn al overbelast. Bovendien: wat moeten we met nog een Mc D? Ongezond eten en veel afval. Geen goede keuze voor een healthy en happy Hilversum!

 • Jeroen

  says on:
  28 september 2015 at 09:52

  Alstublieft niet zeg: die lelijke M, de ongezonde eetcultuur en de wijze waarop we hiermee een volkomen verkeerd signaal afgeven over duurzaamheid en gezond eten. Laten we in Hilversum meer gaan voor lokaal, gezond en duurzaam, in plaats van proces het tegenover gestelde. Ook daarin is werkgelegenheid en economische activiteit te creëren.

 • Jan Paul

  says on:
  28 september 2015 at 10:43

  Eigenlijk is de stelling niet geheel juist, niks moet natuurlijk.
  Ik ben geen voorstander en geen tegenstander, dus neutraal in deze.
  Eigenlijk weet ik het niet echt werkgelegenheid is ook wat waard, bereikbaarheid ook zeker helemaal mee eens. Lelijk bestaand gebouw weg en gezond of ongezond eten doe ik geen uitspraak over.
  Over toename van verkeer en het geschikt zijn van een rotonde zijn problemen die op te lossen zijn. Er wordt nu vanuit gegaan dat als voorbeeld de honderden auto’s alleen over de Diependaalselaan komen en alsof de 600 auto’s nieuw extra verkeer is, waar is dat op gebaseerd vraag ik me dan af. Een deel zullen bestaande passanten zijn die er nu ook rijden en daar dan even stoppen.

  Extra verkeersdruk die niet gewenst is geeft dus aan dat er niets meer kan op die lokatie ook geen kantoor met 500 werknemers. Wat ik me afvraag is gaat het hier om de MD of om de auto bewegingen. Is een woonwijk van 600 woningen met zeker 600 auto’s dan wel goed??

  Kortom ik vind het een lastige en nee ik werk niet bij de MD.

 • Monique

  says on:
  28 september 2015 at 10:48

  Ik vind de verkeerssituatie daar al lastig. Als je vanaf de rotonde rechtsaf naar bv. de roeivereniging wilt, moet je erg goed uitkijken, want je hebt geen goed overzicht op het verkeer dat rechtdoor naar de Vreelandseweg gaat. Als daar elke dag honderd of meer auto,s gaan komen, verwacht ik veel ongelukken., zowel met auto,s als met fietsers.
  Ik ben er dus tegen!!!!

 • ronald

  says on:
  28 september 2015 at 11:38

  Voor de werkgelegenheid een mooie plus. Ik denk wel dat misschien extra voorwaarden moeten worden gesteld voor wat betreft het zwerfvuil. Dit gaat zeker een probleem worden.
  Niet alleen op de plaats zelf maar waarschijnlijk ook langs de Vreelandseweg (N201) .
  Het lijkt mij dat de verkeersdrukte in hevigheid toe zal nemen en dat het ook overlast gaat geven qua geluid omdat de gelegenheid open mag blijven tot waarschijnlijk 24.00 uur of zijn de voorwaarden gelijk aan die in de Kerkstraat???

 • Eric Broere

  says on:
  28 september 2015 at 11:45

  Een hele slechte keuze om op deze locatie een grote vestiging te plaatsen. Het zal vervelende gevolgen hebben voor de verkeersdoorstroming rondom de rotondes N201 en Kerkelanden. Tevens zal het zorgen voor overlast voor de wijkbewoners in dat gebied. Een vestiging met deze capaciteit moet worden geplaatst nabij de op en afrit van een snelweg. Kijk naar voorbeelden zoals Amersfoort en de vestiging bij de A1 met A30. Onbegrijpelijk dat de gemeente deze locatie als een potentieel geschikte locatie beoordeeld.

 • W.Tavenier

  says on:
  28 september 2015 at 13:59

  Deze locatie is volkomen ongeschikt, omdat het daar al vaak heel druk is op de weg.
  Ik vraag me af of de politici die hierover besluiten regelmatig langs deze plek rijden.
  Dat zo’n voorstel kans van slagen zou hebben begrijp ik totaal niet.

 • Nel

  says on:
  28 september 2015 at 23:34

  Inderdaad: het is daar al druk genoeg. Er is al een MacDonalds in Hilversum en dat is toch niet het soort restaurant waar je als gemeente de blits mee wilt maken.
  Op die plek is vast wel iets mooiers te bedenken!

 • Anton de Winter

  says on:
  29 september 2015 at 11:10

  Te veel auto’s, teveel parkeerruimte nodig. Dat gaat ten koste de mooie parkachtige toegang naar Hilversum via de N201.

  • http://www.sgtotalmassage.com/

   says on:
   13 mei 2016 at 02:58

   i’d love to win the blanket with the yellow border; my partner’s sister is having a little boy anytime now, it would make a lovely gift 🙂 thank you for your generosity!

  • car insurance

   says on:
   16 mei 2016 at 03:22

   I am constantly amazed how often those words creep in and silently take hold. Thanks for the wonderful acknowledgement–and reminder that we are ALL good enough even when we are tired, cranky and stretched too thin. Thanks for sharing you vulnerability and reminding me of the truth that through vulnerability comes strength.

 • Marijke Okhuijsen

  says on:
  29 september 2015 at 12:17

  Macdonalds van dit formaat hoort niet in een bebouwde kom…hoort inderdaad bij een op en of afrit van de grote weg…verkeers situatie is er nu vaak nijpend…

 • Barry vd tas

  says on:
  29 september 2015 at 13:44

  Alleen reactie Jan Paul hierboven is goed onderbouwd. Gaat hier over werkgelegenheid, invulling leegstand, verkeer en zwerfvuil. Aan de laatste 2 kunnen voorwaarden worden gesteld lijkt me lijkt me.